
Nicolette Besemer Voorzitter

Al vele jaren ben ik met veel plezier voorzitter van Onbeperkt West.
Dat is eigenlijk een zegen, ik had als hobby bergbeklimmen een altijd buiten tot ik door mijn neurologische ziekte vrij snel in een rolstoel terechtkwam.
Na twee jaar kreeg ik een aangepaste woning in Amsterdam West en daar ben ik nog steeds heel erg blij mee.
Al heel snel ontdekte ik dat er in Amsterdam vanuit een rolstoel geen betere en lastiger bergen te beklimmen waren dan door mij te gaan inzetten voor de toegankelijkheid in de openbare ruimte, openbare gebouwen, winkels, speelvoorzieningen, openbaar vervoer en doelgroep vervoer buurthuizen en vooral alles op straat.
Ik vind het heel fijn dat ik dat nu al meer dan 20 jaar kan doen samen met mijn lieve collega’s van Onbeperkt West.
Ook zet ik mij in bij Cliëntenbelang Amsterdam.
Gelukkig heb ik ook nog heel wat andere hobby’s
We hebben al veel bereikt op het gebied van toegankelijkheid maar er staan nog veel hoge bergen te wachten.
Josje Klapwijk Secretaris

In de periode dat ik op het Wijkcentrum Staatsleden- en Hugo de Grootbuurt werkte werd de Gehandicaptenadviesraad Westerpark opgericht. Ik ondersteunde hen in die tijd met notuleren van de vergaderingen en de post die voor hen binnenkwam door te geven.
Toen ik met pensioen ging heb ik met besloten om als vrijwilliger hiermee door te gaan.
Ik kwam in het bestuur als penningmeester, en bleef ook de vergaderingen notuleren.
Nadat de Gehandicapten Adviesraad Westerpark opging in Onbeperkt West ben ik dit blijven doen.
Josje
Jennifer Btouwer Onbeperkt Nieuw West

Ik ben Jennifer Brouwer.Geboren en getogen in onze mooie stad.
Helaas houdt de stad niet altijd even goed rekening met mensen met een beperking.
Ik heb een chronische aandoening en ben daardoor oa visueel beperkt.
Ik wil er graag voor zorgen dat iedereen mee kan doen als je dat zou willen.
Ik heb geen echt specialisme en probeer oplossingen te vinden die voor iedereen
acceptabel zijn als een 100% score niet mogelijk is.
Caroline Vonk

Mijn naam is Caroline Vonk. Toen ik tien jaar geleden in de rolstoel belandde, schrok ik van hoe moeilijk de openbare ruimte van Amsterdam is voor mensen met een beperking. Ik revalideerde bij Reade en het lukte mij niet om zelfstandig de Overtoom over te steken en het Vondelpark kwam ik ook niet in vanwege een hoge drempel. Nu loop ik met een wandelstok. Het is nog steeds treurig gesteld met de toegankelijkheid van de openbare ruimte en van openbare gebouwen. Daarom zet ik mij in voor meer aandacht en maatregelen hiervoor bij de gemeente Amsterdam.
Hans van de Berg

Ik ben Hans van den Berg en woon sinds 2004 in Amsterdam Nieuw West. Ik ben slechtziend en daarmee afhankelijk van een goed toegankelijke en bereikbare stad. Ik reisde vroeger veel met het Ov, dat is met het thuiswerken wat minder geworden, maar goed toegankelijke en veilig bereikbare bus- en tramhaltes en betrouwbaar rijdende bussen en trams zijn voor mij erg belangrijk. Daarnaast heb ik een hekel aan allerlei kleine paaltjes en op- en afstapjes die je onverwacht tegenkomt. Ik ben zeker niet de enige die daar last van heeft en om daar iets aan te doen ben ik lid geworden van Onbeperkt West en Nieuw West.
Cailin Kuit

Ik ben Cailin kuit, na jaren buiten Amsterdam gewoond te hebben. Ben ik in 2008 weer terug verhuist, naar Amsterdam west. Hier heb ik een heerlijke rolstoelgeschikte woning. Ik kreeg van de eigenaar van Zijlstra de ijzerhandel de tip om contact op te nemen met Nicolette Besemer van Onbeperkt West. Zelf ben ik al van kleins af aan een luis in de pels, als het gaat om de rechten van mensen met een beperking, eigenlijk basic bestaansrechten. Ik ben opgevoed vanaf mijn 13de in een internaat met een activistische inslag en dat is altijd bij mij gebleven. Zo maak ik mij nu hard voor het feit dat onze diensten betaald moeten worden, omdat wij veel kennis in huis hebben.
Nessie

Ook ik, Nessie ben vanuit mijn beperking Onbeperkt West-Nieuw West binnen gerold.
Met mijn Brommobiel Canta maak ik gebruik van fietspaden, stoepen winkelstraten enz. Hierbij moet ik opletten of de winkelcentrum toegankelijk is. 22 jaar ervaring met de Canta heeft mij geleerd hoe weinig er rekening wordt gehouden met mensen die beperkt mobiel zijn. Aanleggen van oversteekplaatsen zijn met slalom hekken soms te krap om er met een hulpmiddel aan de overkant te raken. Door de bouw tempo of wegwerkzaamheden binnen woonwijken merk ik ook steeds meer obstakels op. Rekening houden met bv afsluiting toegangswegen kan de AOV vaker niet in een straat komen. Ambulance Brandweer ook niet. Als de straten openliggen kan je met een rolstoel amper nog naar buiten . Vele voorbeelden en vele ongenoegens dus.
50 + en beperkt, minder mobiel, absoluut niet van plan om achter de geraniums te belanden. Ik hoop op een mooie samenwerking en goede resultaten .